Aktiva resor till Italien

by admin.

Det är inte alls långt till Italien, trots att det ligger i södra Europa. Man tar sig till huvudstaden, Rom, på bara några timmars flygresa. Väl där finns det mycket man kan göra om man vill variera de historiska sevärdheterna med lite andra aktiviteter.

MA177-DolomiternaAtt vandra i vackra Italien är mycket populärt, det är lite annorlunda än cykelresor i Rom. Det är fullt av vacker natur, vare sig man tycker om alpernas berg och dalar eller den långa kustlinjen. De mest populära kustvandringarna är Amalfi söder om Rom och Cinque Terre i norr. Små pittoreska byar och städer som ligger helt bredvid havet. Svindlande bergsvägar och höga stup. Här är det inte alls svårt att kombinera vandringen med lite sol och bad. Man kan också ta sig en tur till Pompeji

Andra föredrar berg när de ska vandra i vackra Italien. Då har man hela den stora bergskedjan Dolomiterna. Fullt med höga, vackra berg och djupa dalar. Det är ett varierande landskap med rik flora och fauna. I tillägg kan man äta gott här, precis som i de flesta delar av Italien. Många tycker också om att vandra i vackra Italien med ett tema. Något som är ganska populärt är en vinvandring i Piemonte, ett av Italiens många vindistrikt. Man behöver inte vandra så mycket varje dag om man inte har lust med det, utan kan det precis i sin egen takt.

Cykelresor i Rom är inte lika vanliga, men intresset växer mer och mer. Det man ofta gör är att kombinera ett besök i Rom, med alla dess fantastiska historiska monument och museum, med en cykelresa i provinsen Lazio runt omkring Rom. Om man väljer cykelresor i Rom kan man sedan åka norröver och besöka några av de gravplatser som finns där. De runda gravarna ligger i Cervetri, medan de tusentals gravar som finns i Tarquinia har färgstarka freskomålningar. En mycket intressant och väl bevarad del av Italiens historia.

Något som är mycket attraktivt i Italien, vare sig man tänker på att vandra eller cykelresor i Rom, är att det finns god mat och dryck överallt. Varje provins och till och med by har sin egen speciella maträtt eller ingredient. För det mesta är italienarna trevliga och gästfria. De tycker om att dela med sig av sin kultur. Även om man inte kan språket är det lätt att få kontakt och ha en minnesrik, aktiv semester.