Allmänt

Inte självklart med trygg arbetsplats

by admin.

Alla människor vill vara trygga på arbetet. Förr i tiden var yrkesrelaterade dödsolyckor betydligt vanligare. I början av 1900-talet var Sverige ett fattigt land. På den tiden fanns det inte utrymme för att investera pengar i att skapa en trygg arbetsplats. Idag finns det däremot lagar och regler som ställer krav på arbetsgivare. 

Väljer jobbet som sjuksköterska istället för golf

by admin.

Om valet stod mellan att spela golf eller jobba som sjuksköterska, vad hade du då valt? Det är inte ett självklart beslut. I alla fall inte när det är så stort behov av vårdpersonal. Och speciellt inte för någon som verkligen trivs med jobbet. Ett stort antal sjuksköterskor har valt yrket för att de tycker om att hjälpa andra. De ser varje dag som en utmaning där något intressant alltid händer. Med en liknande inställning är det inte så konstigt om jobbet kommer först ibland.

Hundens privata uteplats lätt tillgänglig

by admin.

Att ha hund är ett stort ansvar. Men det ger dig också en hel del glädje och tillfredsställelse. Att ta hand om en levande varelse är något alldeles speciellt. Och få djur är så lojala som hundar. Även om det både kostar pengar och tid att ta hand om dem så får du flera gånger igen. De flesta ägare försöker hitta lösningar som gör det enklare för både dem och hunden. Och framför allt så ser de på djurens säkerhet. 

Olyckor utan effektiva arbetsorder

by admin.

Det kan vara en lång resa från order fram till färdig produkt. Eller utförd tjänst om det är det du sysslar med. Om kommunikationen inte fungerar som den ska mellan de olika leden riskerar du att förlora dina klienter. Eller, ännu värre, det kan leda till en olycka. Därför är just rutinerna runt arbetsorder något att ta på allvar. Genom att förbättra kopplingen mellan de olika avdelningarna eller grupperna så kommer hela företaget att bli mer effektivt. 

Sporten viktig i Västerås

by admin.

Det finns mycket du kan göra för att må bra. Kosten är viktig, det gäller att äta balanserat och med de rätta portionerna. Men även motion har sin plats, och en viktig sådan. Egentligen är det något som barn bör uppmuntras att göra så fort de kan röra sig. För om du skapar goda vanor redan vid tidig ålder så är det lättare att fortsätta som vuxen. I en tid när barnfetma har ökat till en oroväckande grad så är det ännu viktigare än någonsin att satsa på sport. 

När andra tar hand om din mögelsanering

by admin.

Mögel är ett stort problem som kan leda till hälsobesvär. Mögelsvampar gillar fuktiga miljöer. Ibland sätter sig svamparna i bostadsytor som vi sällan kontrollerar. Det kan exempelvis handla om vinden eller förrådsrum utanför bostaden.

Stora konsekvenser om personalliggaren inte är uppdaterad

by admin.

Inom vissa yrken är det lag på att ha en personalliggare. Andra gör det för sin egen skull, i alla fall när det kommer till tidrapporteringen. Det är viktigt att veta var du har din personal. Vem som jobbar när och hur mycket. Att hålla koll på personalen är en del av att leda sin verksamhet. Det är inte fråga om förtroende eller inte utan helt enkelt ett naturligt sätt att driva ett företag. 

Vad säger lagen om CBD?

by admin.

Det korta svaret på den frågan är att det beror på. För många länder har inte bara godkänt bruket av CBD men du kan även odla den planta som den utvinns från. Andra länder har lite strängare regler, men du kan fortfarande köpa det för privat bruk. Diskussionerna är många och långa när det kommer till det CBD. På flera håll har det klassats som ett tillskott, medan andra vill att det ska vara godkänt som ett läkemedel.