Allt fler bygger attefallshus

by admin.

För en tid sedan blev det tillåtet att bygga attefallshus utan att ansöka om något bygglov. Och nu verkar det som att detta är ett populärt projekt hos många som av olika anledningar behöver mer utrymme.

462-4-attefallshusEn av de stora anledningarna till att det blir allt mer populärt att bygga attefallshus har förmodligen med största sannolikhet att göra med just det faktum att det inte längre kräver något bygglov. För många gånger behöver vi mer plats och ett attefallshus fyller den här funktionen. En del väljer att använda det som garage medan andra använder det som ett kontor om de jobbar hemifrån och andra har det som en liten gäststuga eller boende för den självständige tonåringen.

Men även om det inte behövs något bygglov finns det så klart fortfarande regler att förhålla sig till och du kan alltid fråga om råd först innan du tar dig an projektet att bygga ett attefallshus. I dag finns det ett flertal aktörer som erbjuder möjligheten att köpa attefallshus och de kommer i olika varianter och utföranden.

Attefallshus som bostadsrätt

Det är sagt att attefallshus inte får användas som permanent bostad men i och med bristen på bostäder som råder runt om i landet i dag får fler attefallshus bli bostadsrätter i Bromma skriver tidningen Byggahus. Dock är det något som inte är helt populärt bland grannarna. Men det är trots allt en idé för att ta itu med det faktum att det saknas bostäder i dagens samhälle.

Behöver du mer information eller inspiration när du ska börja bygga, köpa eller inreda ditt eget attefallshus oavsett vad du vill göra det till kan du söka på nätet. Där hittar du alla möjliga matnyttiga tips och får möjlighet att hitta smarta idéer för hur du ska inreda ditt lilla nya attefallshus.