Bäst att köpa plafonder med kvalitet 

by admin.

Att inreda ett hem innebär att planera både möbler, textiler och lampor. De flesta tycker om att ha en speciell stil och att matcha både färger, mönster och stil. Samtidigt är det viktigt att tänka på kvaliteten, hur länge ska dessa saker hålla? Och framför allt så vill man ha ett hem som är säkert, där inga olyckor sker eller saker kan gå sönder lätt.

106-5-plafondFör de som har barn blir det ännu viktigare att fokusera på säkerhet, speciellt när de är små. Många väljer giftfria möbler och skruvar fast mycket i väggen. Men även med de små detaljerna, som plafonder och andra lampor, kan det vara bäst att satsa på kvalitet och vara uppmärksam vid inköp.

Lampor som lyser upp hemmet

Belysningen tjänar flera olika syften, där ett av de främsta naturligtvis är att man ska kunna se ordentligt. Sedan är de en del av inredningen så till vida att de kan ge en färgklick på rätt ställe, eller lysa upp och rikta uppmärksamheten på en tavla eller annan speciell dekoration. Med lampor kan man göra mycket för att skapa stämning och en trevlig atmosfär i ett rum, ljus gör folk glada och gör det mer trivsamt. Alla typer av plafonder finns här för den som är intresserad.

Vissa plafonder sätts upp i taket, medan andra är till för väggarna. De sprider ett fint ljus, det blir inte så påträngande utan många tycker det är skönt att ha dem som den stora ljuskällan. Här är det dock viktigt med kvalitet, annars kan det hända att de ramlar ner. Det har varit rapporter om vissa lampor som hade fästen av plast, vilket gjorde att de helt enkelt gick sönder. Hela lampan bara ramlade ner och gick i bitar, vilket kan vara potentiellt farligt. Så kvalitet är nyckelordet, det kostar inte alls så mycket att få en riktigt bra lampa. Här kan man bläddra runt bland läckra väggplafonder som ser eleganta och mycket snygga ut där hemma.

Bra lampor för ett trivsamt hem

Genom att sätta upp olika lampor och plafonder runt omkring i hemmet så kan man få en härlig stämning. En del rum är något mörkare, på grund av fönstrens placering till exempel. Då kan det behövas lite fler lampor, eller kanske något starkare glödlampor. Samtidigt så kan det vara skönt med ett mer diffust ljus när man bara sitter och pratar eller ser på TV. Därför är ett flertal lampor en bra ide’, så att man kan reglera ljuset och få det precis som man vill ha just då. Det går ju också att installera en dimmer så att man kan variera ljuset ännu mer.

Egentligen är det ingen ände på alla bra lampor och snygga plafonder som finns på marknaden, det är bara att välja de som passar in i hemmet. Bra kvalitet till rimliga priser brukar vara vad de flesta önskar sig, något som går att finna speciellt på nätet. Utbudet är stort och alla kan hitta en lampa som de tycker om. Utan lampor och belysning så blir det lätt mörkt och murrigt i en lägenhet eller hus. Det är speciellt viktigt under vinterhalvåret, men även på sommaren kan det bli så mörkt att man behöver tända en lampa.

En plafond tar inte så stor plats, även där det är lågt i tak kan den passa in. Den är också lätt att hålla ren, speciellt viktigt i hem med allergiker. I barnens rum är det ofta viktigt att de inte kan komma åt lampor och belysningen, och då passar en plafond extra bra. men det gäller att vara uppmärksam på vad man köper. Aftonbladet skriver här om hur dålig kvalitet på plafonden kan orsaka olyckor. Det lönar sig alltså att satsa på bra lampor och plafonder, och att kontrollera vad de är gjorda av och vilken upphängningsmekanism de har. Den ska sitta stadigt och inte kunna ramla ner, egentligen borde detta vara grundläggande. Ingen vill vara rädd för att få en lampa i huvudet.

Snygga plafonder som är säkra

Det som är så härligt med plafonder är att de kommer i en rad olika utformningar. Allt från enkla glaskupor till kristallkronor- den enda skillnaden är att de sitter mer koncentrerade uppe i taket. Andra är en rad med olika smålampor som man kan rikta åt olika håll och därmed lysa upp flera delar av rummet. Fyrkantiga, runda, avlånga eller med fantasifull design- listan på olika sorters plafonder kan bli riktigt lång.

Men det som är viktigt oavsett vilken modell man köper är alltså att se på kvaliteten. Hellre betala ett par kronor extra och få något som man kan lita på. En plafond som inte går sönder och ramlar ner, utan som sitter där den ska och gör sitt jobb. Att sprida ljus och glädje i hemmet, skapa en atmosfär där alla kan trivas.