Bra hotell i Stockholm City

by admin.

Det finns många bra hotell i centrala Stockholm. Beroende på vad man vill göra och se kan man hitta ett hotell precis i närheten. Hotell Stureplan i Stockholm City är ett mycket populärt hotell, med goda recensioner. Det ligger i en gammal charmig byggnad från 1899 och har drygt 100 rum.

MA121-stockholm sverigeDet finns många olika anledningar till varför folk besöker Stockholm. En del kommer för arbete eller kanske en konferens. Andra är turister från olika länder, och vill se så mycket som möjligt under en begränsad tidsram. Det är även vanligt att man kommer för det stora kulturella utbud som finns.

Ett flertal väljer Hotell Stureplan i Stockholm City för att det ligger nära till stadslivet. Man är på gångavstånd från det mesta, det är ändå begränsat vad man hinner med under en hotellvistelse. Kungliga Operan ligger i närheten, och är väl värt ett besök. Man kan även få en guidad tur i denna gamla byggnad, operan grundades redan år 1792 av Gustav III. Stockholms slott och Nationalmuseum är andra sevärdheter som är lätta att nå. Här kan man tillbringa flera dagar och utforska Sveriges rika historia.

För den som vill kombinera ett stadsbesök med skärgårdsliv så är Hotell Stureplan i Stockholm City ett perfekt val. Båtarna går från Strömkajen, inte alls långt från hotellet. Om man vill kan man till och med promenera. Samtidigt ligger hotellet precis bredvid hela innerstadens utbud av nöjesliv och restauranger. Många affärer, små och stora, samt gallerier ligger i stadsdelarna runt omkring. Man kan alltså ha en varierad vistelse i Stockholm, och göra precis det man känner för.

Även om Hotell Stureplan i Stockholms City inte har ett eget spa så kan man ändå slappna av. Precis runt hörnet ligger Sturebadet som invigdes redan 1885. Man har finslipat och utvecklat sig till den oas som man finner idag. Här kan man finna stimulans och vila för både kropp och själ. De gäster som bor på hotellet har reducerat pris på entre’ och behandlingar. Förutom bassäng och olika sorters bastu har man även ett gym med flera typer maskiner.

Man värnar om miljön på Hotell Stureplan i Stockholm City. Målet för år 2013 är att minska energiförbrukningen med hela 10%. Detta försöker man göra genom att planera inköp och transporter, inklusive tjänsteresor. Samtidigt är man noga med källsortering och minimerar antalet kemiska produkter man använder. Hotellet är medlem av Gröna nyckeln och arbetar aktivt för miljön.