Därför förknippas Bowiekniven ofta med jakt

by admin.

De flesta som är av en viss ålder har sett Crocodile Dundee ta fram sin stora kniv när han blir rånad. Den har blivit en symbol för manlighet och mod, för han är inte rädd för någonting. Men i samma filmer används kniven för att ta sig fram genom djungeln eller skära av ett rep. Med andra ord så kan en rejäl kniv vara bra till mycket. Det är inte alls bara fråga om ett vapen, utan ett redskap som så många andra.

Det finns många olika knivar att välja mellan. Längden på bladet är något som spelar in på vad du kan använda den till. Vissa tycker om ett kurvat blad, typ de asiatiska knivarna. En gammal hederlig morakniv är fortfarande modern. Sedan finns det knivar som är långa som ett svärd. Allt beror naturligtvis vad du håller på med. Det gäller att välja en kniv som ligger bra i handen och som är anpassad till situationen.

Snygga knivar som tjänar ett syfte

Det finns till exempel fällknivar som är lätt att bära med sig. En del tycker de är bra att lägga i rycksäcken när de är ute på vandring. Vid behov kan de tas fram, men annars ligger de säkert på plats. Andra föredrar en kniv med fast blad. Den känns tryggare och du kan ta i lite mer eftersom bladet är säkrat. De kommer i snygga varianter, med eller utan dekoration på skaftet. Bowie är ett känt varumärke som länge uppskattats av kunderna.

Sedan har det blivit ganska vanligt att bära en kniv på sig för självförsvar. Lite som Crocodile Dundee gjorde. Här kan du dock få problem med lagen som har ganska stränga regler om var du får bära kniv. Om det är en del av ditt yrke eller du håller på med något hemma så går det bra. Men annars bör du vara uppmärksam och ta reda på fler detaljer så du inte råkar illa ut. Helt klart är lagarna till för att skydda folk, men ibland kan det skapa problem för de helt oskyldiga. Du kan köpa karambit knivar i Sverige.

Kändisar med samma namn

David Bowie var en av världens mest kända sångare. Han höll på i bra många år och har påverkat en rad människors liv. Men vad han inte är ansvarig för är namnet på kniven. Bowiekniven är uppkallad efter en överste som levde på 1800-talet i Amerika. Han var känd för sitt deltagande i Texas-revolutionen, men också för sina legendariska slagsmål. Naturligtvis så säger historien att han sällan eller aldrig förlorade. Det är därför ganska logiskt att den så populära kniven bär hans namn.

Nu för tiden så används naturligtvis inte denna kniv bara för barslagsmål eller inbördeskrig. Tvärtom är det många som tycker den fungerar bra när de är ute i skogen. Vid fiske och jakt finns det alltid något som ska skäras eller flås, och då behöver du en bra kniv. Men David Bowie är ändå förknippad med kniven som bär samma efternamn. Fast det är på ett mer romantiskt sätt. Expressen skriver i denna artikel om något du inte visste om Bowiekniven.

Ut och jaga med kniv

Nu används ju knivar inte bara utomhus. De är grunden för all matlagning. Både finare gourmeträtter, specialiserad mat som sushi och helt vanlig husmanskost. I vissa länder går yrket inom matlagning i arv från far till son. Det är också vanligt att få ärva speciella knivar som är unika i sitt slag. Något som inte alls är så annorlunda än att få morfars morakniv med det vackert snidade skaftet. För en kniv kan vara något värdefullt och högt uppskattat.

Men just mat är något som svenska folket älskar. De har lärt sig äta utländska rätter och de flesta barn tänker inte alls på att pasta och pizza är relativt nya i landet. Samtidigt så tycker folk om att laga mat. De bjuder hem vänner och alla rör ihop något tillsammans. Detta kan vara ett resultat av att det är så populärt med matlagningsprogram på TV. Vissa av dessa har en alldeles säregen inriktning.  Aftonbladet skriver i den här artikeln om hur Bowiekniven ofta förknippas med jakt.

Bowieknivar för alla tillfällen

Så knivar förekommer så gott som alltid i det dagliga livet. Om du vill ut och jaga kan en Bowiekniv komma väl till pass. De är också mycket bra för att tälja, flå fisk och djur och andra saker som du gör ute i naturen. Så gott som alla som vistas utomhus för jobb eller trivsel har med sig en kniv. Det hör liksom till, och är också väldigt praktiskt.

Ta dig tid att välja ut en kniv som du tycker verkar bra. Dels ska den alltså vara utformad för det du planerar att göra. En sushikniv kan kosta flera tusen kronor men är inte mycket att ha med sig på en vandring. Satsa istället på något som uppfyller dina behov. Du kanske föredrar en kniv med fast blad, istället för en fällkniv. Eller så ska bladet vara lite kortare, för det är vad du tycker om.

Snygga knivar som fungerar

Det finns alltid flera alternativ att välja mellan. Bra sushiknivar säljs för ett par hundralappar, du måste inte investera i dem. Det samma gäller för Bowieknivar eller fällknivar. Utbudet av dessa är både stort och varierat. Alla kan hitta en kniv som de trivs med och som passar deras aktiviteter.

När du väl vet vilken sort du vill ha så kan det vara roligt att skaffa en som är snyggt dekorerad, speciellt om du använder den ofta. En del tillverkar knivar med skaft som är gjorda av mammutbetar, en ganska rolig detalj. Andra passar på att köpa kniv när de är på en resa eller mässa. Varje gång du tar fram den så kommer du ihåg situationen då den köptes in.

Bowieknivar kopplas ofta samman med jakt, men de kan vara bra för mycket annat också. Det finns många snygga knivar som fungerar bra för sitt syfte. Du kan ha mycket roligt genom att välja den rätta kniven.