Fantastiska resor till Asien

by admin.

Asiatiska resor bara ökar i popularitet, och det är inte så konstigt med tanke på allt som finns att uppleva där. Det traditionella resmålet, om man kan säga så, har länge varit Thailand. Dess fantastiska stränder med sol och bad är vad som lockar mest, och det finns många charterresor att välja på hit. Men även andra länder börja tävla om den första platsen på listan.

723-4-asien-exotisk-matAtt resa till Asien är verkligen som att stiga in i en helt ny värld. Maten, språket, kulturen- allt är så annorlunda och fantastiskt. Kina, Vietnam och Laos är destinationer som har mycket att erbjuda. Inte bara när det kommer till nöjen och kultur, men även natur och historia.

Asiatiska resedestinationer

Vietnam är ett land som är känt för det hemska krig som utspelade sig här för bara några årtionden sedan, men som idag är en fridfull och mycket vacker destination. Det finns ett museum där man kan få en större inblick i den konflikt som fortfarande påverkar många personer och soldater världen runt. Men annars kommer många hit idag för att njuta av de vackra stränderna och öarna.

Ett annat land som har klättrat upp på listorna är Laos. Det anses vara ungefär som Thailand var innan det blev så fullt av turister. Orörd natur, fantastiska stränder och ett flertal tempel. Detta är ett land där tiden stått stilla ett bra tag, och många finner det andligt upplyftande att besöka templen och ta det lika lugnt som lokalbefolkningen. Med sin rika historia är detta mycket vackra land verkligen attraktivt.

Kina är ett annat land som aldrig blir tråkigt, här finns det så mycket att se och uppleva att man helt klart behöver en livstid för att hinna med allt. Gör det enkelt för dig själv och boka din Kinaresa med resebyrån Kinaupplevelsers paketresor till Kina. Det är lättare att få med sig allt när det är väl organiserat och man slipper tänka på alla inträden och boende själv. Kinas rika historia är något som drar många till detta landet. Flera tusen år av rik kultur som man fortfarande kan beundra. Den kinesiska muren är ett mästerverk i sig självt och något som ingen vill missa.

Men Kina är också storstäder, det är som en annan värld att gå runt i Shanghai eller Peking. Mångmiljonstäder där det bara myllrar av folk, blandat med nöjen och historiska sevärdheter. Med Kinaupplevelser kan du enkelt boka en oförglömlig resa till storstaden Peking. Bland annat blir ens syn på kinesisk mat vänd upp och ner när man får pröva på det på plats.

Att tänka på inför Asien resan

Det kan löna sig att läsa på redan innan man sätter sig på flyget. Dels om de sevärdheter och platser man inte bör missa, men också om landet rent allmänt. Genom att känna till en del av dess seder och bruk så kan man komma närmare lokalbefolkningen. Vissa saker som är självklara i Sverige är oförskämda i andra länder, speciellt när det handlar om så totalt annorlunda destionationer som de asiatiska.

I Thailand så är det till exempel inte vanligt att röra vid en annan människa, man skakar inte hand och att kramas ses inte som ett tecken på vänskap. Det är klart att man inte kan förväntas lära sig allt om ett land, det tar ofta år av boende där för att kunna lära sig mer. Men det är alltid trevligt att få god kontakt med folk på plats, ibland kan det även leda till en längre vänskap.

Det är lättare att hinna med allt och inte missa något om man läst på i förväg. Små historiska detaljer som gör att ett tempel eller ruin blir så mycket mer intressant. Att lägga ihop olika fakta och få sig en större bild av vad som skett i ett land, vilket i sin tur förklarar mycket av den moderna kulturen.

Resa till Asien med ett öppet sinne

Idag kan man äta köttbullar och potatismos på en del restauranger som ligger vid Thailands stränder, det finns ett svenskt bageri i Laos, och så vidare. Ibland kan det vara skönt att smaka något bekant när man befinner sig långt bort hemifrån, speciellt om man reser med barn. Samtidigt så är en resa till Asien ett tillfälle att utöka sin erfarenhet och chocka smaklökarna med exotiska och fantastiska smaker.

Det samma gäller underhållning och kultur, det kan vara trevligt att passa på och vidga sina vyer när man är i ett nytt land. Nattklubbar och uteliv hinner man alltid med, det ena behöver inte utesluta det andra. Ibland kan det löna sig att fråga personalen på hotellet om de känner till några små restauranger eller teatrar som inte direkt vänder sig till turister. Ofta blir man glatt överraskad när man tar sig lite tid att gå på sidan av turiststigen.