Fӓrga håret på rӓtt sӓtt

by admin.

De allra flesta bryr sig verkligen om hur de ser ut, och speciellt då kvinnor. Man sminkar sig, kӧper snygga klӓder och fixar håret. Ibland kan det rӓcka med att klippa håret i en hӓftig frisyr, men ofta så vill man gӓrna fӓrga det samtidigt. Det går alldeles utmӓrkt att fӓrga hemma också, men det gӓller att ha bra produkter.

575-4-hårfӓrgHenna har anvӓnts i många årtusenden av kvinnor runt om i vӓrlden. Det ger en naturlig lyster samtidigt som man får en snygg fӓrg. Beroende på vilken hårfӓrg man har sjӓlv kommer resultatet att variera, men det ligger alltid på en skala av rӧtt, hennans naturliga fӓrg.

Henna i olika nyanser

Henna ӓr alltid rӧtt, men detta ӓr ju ett vitt begrepp. Det finns allt från ljusrӧtt till mӧrkt, mӧrkt rӧtt. Har man redan svart eller mӧrkt hår så kommer det att bli mer en skiftning i rӧtt, medan blont hår naturligtvis får en starkare rӧd fӓrg. Olika henna blandningar har också sina egna nyanser. Det kan hӓnda fӧr att man anvӓnder olika delar av vӓxten, men fakta kvarstår i alla fall att det finns flera olika sorters henna fӓrger. Det som normalt kallas fӧr svart henna kommer egentligen från en annan vӓxt, men det ӓr ӓndå naturliga produkter.

En klar fӧrdel med att fӓrga håret med henna ӓr att det ӓr naturligt. Håret slits vӓldigt mycket nӓr man tillfӧr kemikalier, och vissa hårfӓrgningsmedel som finns på marknaden ӓr riktigt starka. Istӓllet kan man låta håret få vila, och vӓxa till sig, genom att fӓrga det med henna. Läs mer om henna hårfärg på länken. Eftersom henna har flera olika nyanser kan man leta sig fram till en som passar perfekt. Om man inte ӓr sӓker på hur det kommer att se ut så rekommenderas det att prӧva fӧrst på en slinga.

Vara snygg i håret

Det ӓr viktigt att vara snygg i håret, att kunna mӧta omvӓrlden med sjӓlvfӧrtroende. Vilken frisyr som passar bӓst ӓr en smaksak, det viktiga ӓr att man tycker om den. Det samma gӓller med fӓrgning av håret. En del tycker om starka rӧda fӓrger, det ska synas att man har henna i håret. Andra vill helst ha en liten rӧd skiftning, en nyans som framhӓver deras egen hårfӓrg. Ibland får man prӧva på lite olika nyanser innan den rӓtta kommer fram.

Om håret redan ӓr fӓrgat håret mӧrkt kommer utvӓxten att bli annorlunda ӓn resten av håret. Ett tips kan då vara att bleka  håret med ett naturligt medel innan man fӓrgar det med henna. Detta kommer att ge ett mer jӓmnt resultat. I princip fungerar henna genom att lӓgga ett skyddande lager av fӓrg runt varje hårstrå. Genom att blanda hennan med citron kommer fӓrgen att sitta ӓnnu bӓttre. Detta gӧr att det kan vara svårt att fӓrga ӧver hennan med kemikaliska hårfӓrgningsmedel. Men dessa lager av henna gӧr också att håret ӓr skyddat. Mer information om röd henna hårfärg från MacUrth finns här.

Henna fӧr ett vackrare hår

Håret blir starkare och sundare nӓr man anvӓnder henna. Det faktum att fӓrgen lӓgger sig runt de individuella hårstsrånen gӧr att det blir som en sorts hårkur. Många låter håret vila från kemikalier och fӧroreningar just genom att fӓrga håret med henna. Tack vare alla de olika nyanser som finns så bjuder det på en mӓngd olika mӧjligheter, man kan också slinga håret med henna fӧr att ytterligare leka med dess nyanser och fӓrgskalor. Ganska snart kommer man att mӓrka hur det bli Henna ger håret en naturlig glans, det ser friskt ut direkt. Sedan tar det naturligtvis lite tid innan det verkligen blir sundare, men under tiden har man snyggt hår.

Henna bleks av solen, precis som vanligt hår eller fӓrgningar. Efter flera tvӓttar kommer fӓrgen också att fӧrӓndras, ӓven om man inte kan tvӓtta ur fӓrgen helt och hållet som vissa kemikaliska fӓrgningar. Den ӓr en permanent hårfӓrg som fӧrsvinner helt och hållet nӓr håret vӓxer ut. Nӓr henna bleks eller tvӓttas ofta så kommer ӓven glansen att fӧrsvinna, men det finns olika kurer man kan ta till fӧr att fӧrnya glansen igen. Alla dessa faktorer gӧr att henna ӓr ett så populӓrt medel fӧr hårfӓrgning. Både den fӓrg och glans man får ger ett mycket snyggt hår.