Förbättra din näsandning – snarka mindre

by admin.

Upplever du att du sover dåligt och att din partner klagar på att du låter som ett sågverk för att du snarkar? Då kan det vara hög tid att ta tag i problemet och göra någonting åt det. För det är faktiskt inte meningen att du ska snarka.

87-näsa-näsandning-förbättrasAnledningarna till att du snarkar kan vara olika och beror lite på hur du lever och hur din kropp ser ut. Det är alltid en god idé att vända sig till en läkare för att få veta varför du snarkar och hur du kan påverka det.

Någonting som ofta påverkar att personer snarkar regelbundet är om de är överviktiga. Och för att sluta snarka och samtidigt leva ett mer hälsosamt liv är så klart en viktnedgång nödvändigt. Även personer som lever med att dricka alkohol ofta eller röker cigaretter snarkar oftare än andra. Faktum är att så många som ungefär 50% av alla vuxna människor snarkar ibland. Men runt 10% till 20% snarkar regelbundet och besväras av det.

Minska snarkandet

Beror däremot ditt snarkande på att du till exempel sover på rygg och att trycket inte är det optimala för att du ska få tillräckligt med luft genom näsan kan du prova en så kallad näsvidgare. Airmax får dig att snarka mindre och har bra recensioner av tidigare kunder som använt sig av denna näsvidgare för att minska snarkandet.

Så om du inte har provat på att använda en näsvidgare tidigare för att du ska snarka mindre kan det här eventuellt vara lösningen som du behöver. Har du inte lyckats sluta snarka tidigare kanske detta är ett alternativ som löser dina bekymmer.

Fler fördelar

När du använder en näsvidgare kommer du att förbättra din näsandning och det är inte bara till fördel för personer som snarkar. Du kommer även att kunna märka andra positiva effekter med en förbättrad näsandning. Bland annat slipper du lika mycket smuts, partiklar och bakterier i kroppen eftersom näsan filtrerar bort detta på ett sätt som inte munnen gör. Vidare kommer luften som kommer in i kroppen också att få en bättre anpassad temperatur.

Du som sysslar med träning eller överhuvudtaget motionerar regelbundet kommer också att kunna känna hur prestationsförmågan ökar i takt med att du förbättrar din så kallade näsandning. Är detta något du tycker verkar intressant? Då kan du gå in här och läsa mer om hur näsandning ökar din prestation.

Lyssna på experter

Som tur är finns det läkare och forskare som är specialiserade på olika områden. Bland annat kroppen och dess fantastiska mekanismer. För ibland fungerar inte kroppen som den ska och då behöver vi hjälpa den att komma i form igen och bli frisk.

På nätet finns det ofta möjlighet att läsa olika utlåtanden från experter och läkare som kan vara nyttiga att läsa när det gäller vissa saker. Bland annat när det handlar om snarkningar. Ibland får tittare eller lyssnare också chansen att ställa sina egna frågor. Läs lyssnarnas chatt med snarkexperten så kanske du får svar på dina egna funderingar också.