Hamngatan i Stockholm

by admin.

Mitt inne i Stockholm finner man Hamngatan. Den sträcker sig från Nybroplan till Sergels torg, och är verkligen full av affärer och restauranger. Tidigare var den smalare, men under 1960-talet rev man flera byggnader för att skapa den breda, fina gata man ser idag. Faktum är att hela området påverkades i den så kallade Norrmalmsregleringen, något som skapade stora debatter. Mycket av detta har dokumenterats med fotografier, det är verkligen intressant att se hur det såg ut här förr i tiden.

MU363-vackert hotellrumDet finns många trevliga hotel runt omkring denna gata, det är ett populärt område bland både turister och affärsresande. Flera av dessa har inriktning på möten och konferenser, eller har avtal med närliggande konferenslokaler. Stockholm är en bra mötesplats eftersom i stort sett alla kommunikationer anländer här. Vare sig det handlar om ett internationellt möte eller från olika delar av Sverige, så är detta en knutpunkt.

Många av dagens hotel har också ett gym och relax inkluderat i priset. Allt fler väljer att lägga det i hotellets lokaler, det är skönt att kunna gå direkt ner i morgonrock eller träningskläder. Andra har ett avtal med ett närliggande gym eller spa, där hotellets gäster får speciella erbjudanden och priser. Det har också blivit allt vanligare med spa-paket, där man får allt inkluderat. Ofta kan man lägga till ytterligare behandlingar om man verkligen vill skämma bort sig själv.

De hotel som ligger runt Hamngatan är inget undantag. Vare sig det är spa eller konferens man är intresserad av så är det här platsen. Det som också gör detta till ett populärt område för både privatpersoner och företag är att man har det mesta inom räckhåll. Kultur, mat och dryck, museer, underhållning och nattliv- allt finns här. Det är lätt att ta sig till de olika attraktionerna vare sig man väljer offentliga kommunikationer eller tar sig fram med bil. Om inte hotellet har egen parkering finns det flera stora parkeringshus.

Shopping är något annat som många av områdets hotel gäster tycker om. NK och Gallerian är kanske de största och mest kända, men det finns mycket mer runt omkring. Gallerian invigdes i mitten av 1970-talet, men man hade länge haft planer på ett köpcentrum under tak. NK har funnits i cirka 100 år, det har blivit något av en institution. Trots alla förändringar står det kvar och generationer av Stockholmare och besökare har tillbringat mycket tid här. Allt detta finns på och runt Hamngatan.