Hjälp rehabiliteringen med ergonomiska möbler

by admin.

Ibland kan vi råka ut för olyckor eller också drabbas vi av arbetsskador så som exempelvis stel rygg, musarm och så vidare. Därför är det viktigt att hjälpa rehabiliteringen på traven med träning och ergonomiskt riktiga möbler vid stillasittande arbeten.

413-4-ergonomisk-stol-rehabOm man tittar på ett flertal arbetsplatser runt om i Sverige och världen i dag är de inte sällan stillasittande sådana. Personalen och anställda sitter ner på en stol från morgon till kväll för att utföra sina arbetsuppgifter. Och människan är ju faktiskt inte skapt för att sitta ner under så många timmar per dygn från måndag till fredag.

Men numera finns det speciella ergonomiskt anpassade möbler som man kan köpa till kontor och liknande som hjälper kroppen att hålla i gång – trots stillasittandet. Sedan kan det behövas ytterligare redskap ändå. Du kan bland annat effektivisera din balansträning med sviktbrädan “Antracit” som passar för jobb där man står upp mycket vilket inte heller är särskilt bra. Balans mellan att sitta och stå är så klart att föredra.

Investera i rätt möbler

När man inreder ett kontorslandskap ska det inte bara se snyggt ut utan det måste också innebära att man väljer ut rätt möbler i den bemärkelsen att de är anpassade för personalens kroppar och därmed slipper en allt för tung belastning.

Hos Belttonshop.se kan ni köpa ergonomiska stolar i olika modeller och former. Det finns till exempel en sadelstol i dag som kommer utan något ryggstöd och är till för att du ska kunna träna ryggen och dess muskulatur under tiden du sitter ner och arbetar. Likaså finns det ytterligare ergonomiska produkter som kan underlätta och hjälpa till vid en eventuell rehabilitering. I dag finns det smarta lösningar som bör utnyttjas till fullo!