Hundens privata uteplats lätt tillgänglig

by admin.

Att ha hund är ett stort ansvar. Men det ger dig också en hel del glädje och tillfredsställelse. Att ta hand om en levande varelse är något alldeles speciellt. Och få djur är så lojala som hundar. Även om det både kostar pengar och tid att ta hand om dem så får du flera gånger igen. De flesta ägare försöker hitta lösningar som gör det enklare för både dem och hunden. Och framför allt så ser de på djurens säkerhet. 

Det kan innebära att du installerar en bur eller speciella säkerhetsbälten i bilen. Tidigare så satt hundarna lite varstans, men det har visat sig att de skadas allt för mycket vid en eventuell olycka. Genom att tänka efter lite grand kan du se till att de är säkra och nöjda. Samma sak kan du göra i hemmet så att de har plats att röra sig och tillräckligt med frihet. Hundens uteplats bör planeras noga. 

Var ska hunden bo?

De flesta har hunden inne i huset. Speciellt vanligt är det när det handlar om en familjehund. De blir som ett extra barn, och följer med nästan överallt. Men de vill också ha lite frihet att vara utomhus. Har du en inhägnad tomt kan de springa omkring där. Men ofta så vill du inte lämna dem ensamma ute. Det finns allt för mycket som kan hända. Då kan det vara läge för en hundgård. Stort urval för alla storlekar hos https://www.lundhs.com/kategori/hundgardar/

Hundgårdar är också bra när hunden bor ute.  Det är ju inte alla som vill ha hundarna inne hela tiden. Med en rejäl hundgård kan du skapa en trivsam miljö för hunden, där den också är säker. Vare sig du bara vill rasta hundarna eller låta dem bo där ute permanent så är det du som är ansvarig för att de har det bra. 

Ett alternativ kan vara att ha en lucka, så att hunden kan komma ut när den vill. Det här är speciellt viktigt när de är ute i hundgården. Fast då är det ofta tvärtom, att de måste kunna ta sig in när de så önskar. Regn eller stark sol är inte alltid så roligt för en hund. Med en bra lucka så klarar de sig själva. Ta dig gärna en titt på hemsidans luckor

Hundar som trivs

Det är viktigt att hundarna trivs bra, vare sig de är ute eller inne. De behöver stimuleras. Komma ut och få nosa omkring. När de nosar på en liten stig så känner de tusentals dofter som en människa inte ens tänker på. Framför allt är de intresserade av andra djur som varit där. Ibland måste de markera för att visa att de själva har varit någonstans. Allt det här hör till livet som hund. 

Många har med sig hunden nästan hela tiden. Men det finns flera ställen där ett djur inte får komma in. Så många personer är allergiska och det är något som bara måste respekteras. Däremot så har allt fler butiker satt upp en hundgård eller annan plats där hundarna kan vänta på husse eller matte. 

Sedan finns det flera bra rastgårdar för hundar inne i städerna. Dels håller det gatorna renare. Men hundarna får också en chans att umgås. Även de har behov av att träffa likasinnade. I Stockholm får hundarna samsas i samma hundgård. Det vill säga att tikar och hanhundar är på samma ställe. Vilket har lett till en del diskussioner. I alla fall när tikarna löper, för då är de inte välkomna på rastgården. 

Gott om plats för hundarna

Det som är fint att se är hur många hundgårdar det finns i städer som Stockholm och Göteborg. För här kan det vara svårt att låta hundarna få springa i det gröna annars. En del hundgårdar är bara avsedda för småhundar. Men ännu har de alltså inte skapat en hundgård som bara är till för tikar. 

Beroende på var och hur du bor så är det alltså mer eller mindre enkelt att ha hundarna nära dig. Samtidigt som du respekterar deras behov av att vara ute, springa och kunna få vila ifred. Som det så ofta sägs så är de djur och inte leksaker. Även om en del småbarn nog tror att hunden är till för att de ska kunna leka med den. Och det är fantastiskt att se vilket tålamod de flesta hundar har med mindre barn. 

Ta med hunden överallt

För dig som tycker om att resa kan det vara härligt att ha en medresenär. Allt fler hotell accepterar husdjur, och de har speciella rum som är tänkta för hundfamiljer. På sina håll så går det ytterligare ett steg och erbjuder särskilda tjänster för hundarna. Expressen berättar om hundarnas privata uteplats. 

Det är inte alla hundar som är vana att äta från en Gucci-skål. Eller lära sig surfa för den delen. Men även om det kan låta överdrivet för en vanlig familj så är det nog ändå inte så annorlunda än vad hundarna är vana vid från hemmet. De superrika, speciellt i Amerika, har flera intressanta vanor när det kommer till sina älskade hundar. Ofta så lever de bättre än en medelklassfamilj i Europa. Kanske till och med en rik familj. 

En alldeles speciell symbios

Hundarna brukar inte märka någon skillnad om de äter sin mat från en diamantbelagd skål eller en helt vanlig sådan. Däremot så är de känsliga för huruvida ägarna älskar dem eller inte. När de känner sig uppskattade och omtyckta så finns det inga gränser för vad de kan göra för husse och matte. De tar på sig ansvaret att vakta hemmet, se till att ingen skadar barnen eller vad helst de anser hör till flocken. 

Det finns otroliga historier om hundar som gått flera tusen kilometer bara för att återförenas med sin familj. Allt det här får dig att inse hur viktigt det är att visa uppskattning och kärlek till din hund. Det spelar ingen roll om det är en jakthund eller familjens minsta. Ge dem tillräckligt med utrymme, se till att de får komma ut regelbundet. I gengäld kommer de att förbli lojala.