Installation av kaminer

by admin.

Det är underbart att höra sprakandet av en öppen eld, och det är även rogivande att se på den. Många använder sig nu av ved och eld för att värma upp sitt hem. Det är relativt billigt med ved, och lätt att få tag på. Man minskar farliga utsläpp och bevarar miljön. Som med allt annat finns det vissa reguleringar för hur man ska installera kaminer.

MA192-eld i kaminenMan måste anmäla till kommunen när man sätter in täljstenskaminer i Linköping. Grannarna måste också rådfrågas så ingen börjar klaga på rök och lukt. I tillägg bör man planera var man ska ställa kaminen. Täljstenskaminer i Linköping är tunga, de större modellerna väger flera hundra kilo. Man kan alltså inte bara sätta upp dem på ett vanligt trägolv utan att förstärka det först.

Många täljstenskaminer i Linköping är gjorda för att bevara värmen. De som är helt täckta i sten, och höga, sprider värme i upp till två dygn. Andra, lite mindre, mellan två och 18 timmar. Om man köper till en fläkt eller ett värmemagasin kan man utnyttja värmen ännu mer. Fläkten gör att även de rum som ligger intill kan dra nytta av den varma luften. Annars kan det lätt bli för varmt just i det rum där man eldar, det är bättre att jämna ut lufttemperaturen genom att låta den cirkulera. Vissa täljstenskaminer i Linköping har till och med en liten bakugn inkluderad, för att kunna dra ner på elkostnaderna ännu mer.

När man installerar skorstenar i Åtvidaberg finns det också en del saker man ska tänka på. Många klarar av att sätta in den själv, om man är noggrann och följer anvisningarna brukar det inte vara några problem. Man ska mäta noga så att avståndet till brännbara väggar är stort nog. Det är också enklare om man undviker takstolar, utan kan dra skorstenen rakt upp.

Skorstenar i Åtvidaberg måste gå upp en meter över takhöjden och får inte vara under taknocken. Många väljer därför att sätta den i närheten av nocken så man får den så kort som möjligt. Dels blir det bättre rent estetiskt, men om man förändrar utseendet på huset allt för mycket kan man även behöva ansöka om byggnadslov. De flesta skorstenar i Åtvidaberg är lätta att montera och smälter in omgivningarna, både ute och inne. Efter allt detta arbete är det skönt att sätta sig ner framför kaminen och njuta av den öppna elden.