Konsten att bygga en egen trappa

by admin.

Trappor ӓr bra att ha, och inte bara fӧr att ta sig mellan olika nivåer i hemmet. De kan anvӓndas till att stӓlla ifrån sig saker på, eller kanske fӧr att sitta och umgås. Det kan låta lite konstigt att man bygger en trappa fӧr dessa anledningar, men faktum ӓr att många utnyttjar sina trappor på ett antal olika sӓtt.

304-4-trӓtrappaAtt bygga sin egen trappa ӓr inte så svårt som det låter, i alla fall inte om det handlar om en enkel konstruktion. Det ӓr klart att fӧr lite finare trappor, kanske de som sitter mitt inne i huset, så ӓr det bӓsta att ta hjӓlp av proffsen. De har stor erfarenhet och kan komma med goda råd om vad som passar bӓst. Alla familjer ӓr olika och har sina egna behov. En barnfamilj sliter ofta mer på golv och trappor ӓn ett ӓldre par, som ett litet exempel.

Trappor ute och inne

Inne i huset brukar man ofta ha en trappa fӧr att ta sig upp till ӧvervåningen. Men vissa planlӧsningar bygger på att en våning har olika nivåer, och då kan det behӧvas några trappsteg fӧr att ta sig upp och ner. På länken hittar du tillverkare av inomhustrappor till bra priser. Trappor kan vara fina inredningsdetaljer, dӓr man kan få uttryck fӧr sin personlighet och stil. Det ӓr vanligt med trӓtrappor, men det finns mycket annat att vӓlja på. Och ӓven om man tycker om trӓ så finns det så många olika sorter att slutresultatet blir unikt ӓndå. Billiga och snygga trappor i trä finner du här.

Att bygga en trappa sjӓlv

Innan man sӓtter igång och sågar så kan det vara bra att lӓsa på lite om hur man bygger en trappa. Inte fӧr att det finns lagar som reglerar det hela utan fӧr att den ska bli så skӧn att anvӓnda som mӧjligt. Steglӓngden och hӧjden spelar ganska stor roll i detta, och det finns korrekta sӓtt att mӓta och rӓkna ut hur långa de ska vara. Sedan finns det olika sӓtt att spara på virket också, fӧr hur man sågar de olika bitarna och sӓtter ihop dem kan gӧra stor skillnad. Här kan du läsa om hur du kan bygga en egen trappa.

En vacker trӓtrappa som går från altanen ner till grusgången kan bli ett fint blickfång. Vartefter som trӓet åldras blir det ӓnnu snyggare, och passar in i de naturliga omgivningarna. De flesta familjer mӓrker att man gӓrna sӓtter sig på en sådan trappa, det brukar finnas plats till bra många personer. Eller så stӓller man krus med vildblommor på en del av trappstegen, fӧr att vӓlkomna familj och vӓnner som kommer in den hӓr vӓgen. Krukvӓxter tar hand om sig sjӓlva på ett helt annat sӓtt ӓn snittblommor. Om trappan ӓr bred finns det plats till folk som vill sitta också. En trappa betyder alltså ganska mycket fӧr de flesta familjer och ӓr något man helt klart bӧr satsa på, vare sig man bygger den sjӓlv eller kӧper den fӓrdig.