Konsten att putsa fönster

by admin.

Det är inte bara på våren som man vill ha rena fönster, även om man ofta kopplar ihop det med vårstädningen. I vissa områden behöver man putsa fönster lite oftare än andra, till exempel i närheten av stora vägar. Även om det kan vara lättare att ta itu med fönstren när det är varmt ute, är det helt möjligt att ha rena fönster också när det är minusgrader ute.

MA197-fönsterputsOm man vill tvätta fönstren själv kan det vara bra att skaffa en fönsterskrapa, en gummiskrapa som är gjord för fönster. Den underlättar arbetet mycket och resultatet blir riktigt bra. Vidare ska man se till att inte ha trasor eller papper som luddar. Man kan använda sig av gamla lakan, microfiberduk eller annat som fungerar bra. Vid minusgrader kan man ha i lite T-röd i vattnet så inte fönstren skadas. Om det är sol och varmt får man se till att arbeta fort nog så att vattnet inte torkar innan man har putsat färdigt.

Det finns många olika tips för hur man ska göra för att få fina, rena fönster. Lite diskmedel i vattnet är ganska vanligt. Andra föreslår sköljmedel så fönstren inte drar till sig damm. Man kan också få bra resultat genom att gnugga med tidningspapper när man ska putsa fönster. De allra flesta är överens om att en fönsterskrapa verkligen gör allt mycket lättare, de yttersta kanterna av fönstret torkar man av med en trasa.

Allt fler väljer dock att anlita någon för att putsa fönster, speciellt om man har ett lite större hus. Ska man tvätta både ut-och insidan på fönstren blir det fort ganska mycket. En professionell fönsterputsare kostar inte så mycket och arbetar verkligen fort och effektivt. De har nästan alltid egen utrustning, så man behöver inte tänka på stegar och trasor.

Förutom att det kan vara jobbigt att putsa fönster, kan det finnas andra anledningar till varför man inte vill göra det själv. En del har problem med att klättra på stegar och stolar för att nå upp, till exempel. Andra har helt enkelt inte tid. Många arbetar utanför hemmet, eller har små barn att ta hand om. Eftersom fönsterputsning är något som man kan låta andra personer göra är det en mycket bra lösning. Rena fönster bidrar till trivseln i hemmet och är något som många prioriterar. Det spelar ingen roll om man väljer att putsa fönster själv, eller betalar någon för att göra det.