Köpa en hjärtstartare – en god investering

by admin.

Du vet kanske redan vad en hjärtstartare är men du har aldrig funderat närmare på om du borde köpa en så att den finns hemma hos dig. Då kanske det är värt att börja tänka om eftersom det kan vara god investering som dessutom blir en billig livförsäkring.

HeartAtt kroppen är fantastisk och en särskilt makalös manick är det ingen som tvivlar på. Kroppen är tämligen fascinerande med tanke på vad vi faktiskt kan göra med den, att vi kan tänka och så vidare. När vi är friska och krya och gör det som faller oss in i livet utan besvär är det här förmodligen inte någonting som vi skänker en tanke. Men så fort vi skulle drabbas av någon typ av åkomma eller allvarlig sjukdom finns det inget hellre vi önskar än att bli friska igen.

Ibland kan det till och med röra sig om tillfällen då vi har varit fullt friska ena sekunden för att falla ihop i en hög på golvet i nästa. Om detta händer är sannolikheten stor att personen har drabbats av ett så kallat hjärtstopp. Och precis som det låter har alltså hjärtat plötsligt stannat.

När någon drabbas av ett hjärtstopp har det att göra med att de impulser som skickas till hjärtat för att det ska slå har hamnat i någon form av oordning. Denna oordning behöver redas ut snabbt som bara den om personens liv ska kunna räddas och då ökar chanserna för överlevnad markant med en hjärtstartare. Du kan själv köpa en billig hjärtstartare från Akutgruppen som är av bra kvalitet som du kan ha hemma hos dig om olyckan skulle vara framme någon gång. Hjärtstopp går som sagt inte att förutspå.

Olika varianter

Precis som med det mesta finns det också olika typer av hjärtstartare som kommer från olika tillverkare. Ett tips är att du vänder dig till en återförsäljare som erbjuder hjärtstartare från just olika tillverkare eftersom du då kan få veta vilka väsentliga skillnader som finns mellan dem som tillverkaren själv kanske inte skulle gå ut med. Det här handlar trots allt om liv och död.

Ett alternativ är till exempel Mediana HeartOn A10 som du kanske kan titta lite närmare på och finna intressant. Men sedan är det alltid bra att fråga om råd och läsa på lite själv för att du ska förstå vad det är för typ av hjärtstartare du köper. Du kommer att kunna känna dig trygg med en hjärtstartare hemma, särskilt då den har en röst som berättar för dig hur du ska gå till väga när du använder den. Och det kan vara nog så värdefullt när det är skarpt läge eftersom majoriteten har en tendens att tappa fattningen och inte riktigt tänka klart i en sådan situation.

På offentliga platser

I dag finns det inte sällan uppsatta eller utplacerade hjärtstartare på flera offentliga platser runt om i landet. Och det är ju en himla tur med tanke på att en människa kan drabbas av hjärtstopp mer eller mindre när som helst och var som helst. Det behöver inte ens vara en gammal människa som drabbas. Även yngre personers hjärtan kan komma i oordning och behöver därmed en hjärtstartare.

Med hjälp av internet går det att se var i landet det finns offentliga hjärtstartare ifall någonting skulle hända. Det kan vara bra att titta närmare på om du känner dig osäker när du ska åka iväg någonstans. Du kan till exempel se vart alla defibrillatorer finns i Västerbotten på den här sidan om du skulle vilja.