Lotterier för alla

by admin.

Det finns en stor mängd lotterier att välja på idag. Vare sig man vill spela om den stora vinsten, som kanske dras någon gång om året, eller bara vill få några tior i fickan finns det något som lockar. En del köper lotter regelbundet, ibland flera gånger i veckan. Andra föredrar att betala lite mer och satsa på storvinsten.

MA268-gammaldags lotteriIdag har internet öppnat en hel värld av lotterier, av flera olika slag. Man kan lugnt sitta hemma i sitt vardagsrum och köpa lotter, för att sedan delta i den slutliga dragningen. Oavsett vilken sorts lott man tycker om att köpa kan man alltid klicka på Läs mer, där man får information om precis vad man kan förvänta sig. Det finns ett lotteri som passar alla. En del tycker om att få resultatet med en gång, medan andra föredrar att låta förväntningarna bygga upp sig ända fram till dragningen.

Alla lotterier bygger på samma princip, ett slumpmässigt spel där man inte behöver kunna någonting för att delta. Det spelar ingen roll vilken utbildning man har eller vem man är, alla har lika stor chans att vinna. När man klickar på Läs mer, förstår man att det verkligen är fråga om chans. De som är anställda hos lotteriet får inte delta i dragningarna om priset. Detta är för att förhindra att man fuskar, alla ska verkligen ha en jämlik möjlighet.

När man köper en lott och ser på Läs mer har man en sorts garanti för att allt går rätt till. Har man köpt en lott har man rätt att vinna något. Om man vill anordna ett lotteri kan man ansöka om tilstånd. Ideella föreningar behöver inte ha något tillstånd om lotteriet hålls i samband med en tillställning inom ett avgränsat område. Däremot finns det olika lagar som reglerar hur mycket lotterna får kosta och hur stor vinsten kan vara.

Lotterier har funnits i hundratals år. På 1600-talet var det modernt i Europa, framför allt Frankrike och Storbritannien. Skillnaden idag är att många väljer att köpa sina lotter online. På alla seriösa sajter finns det alltid mycket information, Läs mer-knappar och liknande. Nu kan man även köpa lotter i andra länder, både i Europa och Amerika. Världen har krympt tack vare internet, och detta gäller även för lotterier. Det är dock inte tillåtet att sprida reklam om utländska lotterier i Sverige, och flera andra europeiska länder har liknande lagar.