Mät blodtrycket själv hemifrån

by admin.

Att ha koll på blodtrycket är någonting som alla bör ha som regel. Hälsan är nämligen något av det viktigaste vi har. Men det är inte alla som tänker på det när de är friska. Numera finns det dock möjlighet att kontrollera blodtrycket på egen hand hemifrån.

Sick personOm du vet med dig att du behöver ta dig till en vårdcentral och behöver boka en tid för att du ska kunna mäta ditt blodtryck är sannolikheten stor att du struntar i det. Därför är det ingen dum idé att investera i en blodtrycksmätare som du kan använda hemifrån.

På Sortiment.se kan man till exempel köpa blodtrycksmätare från Omron men även få råd om vilken modell som passar just ditt behov. Då blir det lättare att hålla koll på hur blodtrycket ser ut. Du kan nämligen snabbt och lätt göra det i hemmets trygga vrå.

En folksjukdom i väst

Anledningen till att du bör kontrollera ditt blodtryck som vuxen är för att ett avvikande blodtryck dessvärre har blivit en av de mest vanliga folksjukdomarna i västvärlden i dag. Håller du det under kontroll kommer du lättare att kunna förebygga att något allvarligt skulle hända helt plötsligt.

När du ska mäta blodtrycket med en så kallad blodtrycksmätare gäller det att mäta så nära ditt hjärta som det är möjligt. Då ska du kunna få den mest rättvisa bilden av hur verkligheten ser ut. I och med detta brukar blodtrycksmätaren placeras på överarmen. Ibland kan det också mätas via underarmen.

Högt och lågt

Du har säkerligen hört talas om högt och lågt blodtryck. Högt blodtryck är någonting du bör vara försiktig med eftersom det kan leda till så allvarliga saker så som till exempel en stroke eller en hjärtinfarkt. Sedan finns det som sagt också lågt blodtryck som kan infalla vid till exempel skador, allergiska reaktioner eller infektioner. Då blir det svårt för kroppen att pumpa ut blod i kroppen.