Nå ut med reklam i etern

by admin.

I dagens samhälle omgärdas vi i det närmaste av reklam runt omkring oss. Antingen ser vi reklamannonser i tidningar, i utskick i brevlådan, i pauserna mellan programmen på tv och så vidare. Sedan finns det självklart också radioreklam.

4-megafon-nå-utDet finns som sagt väldigt många olika kanaler att göra reklam via i dag om man vill marknadsföra sig. Beroende på vilken målgrupp det är du vill nå kan det vara vettigt att fundera över vilken kanal du ska använda dig av.

Radion är ju ett väldigt bra medium om du är ute efter att göra reklam för dig och ditt företag. Som bekant finns det en hel del olika radiokanaler i dag att sprida sin radioreklam via. Därför kan det vara en god idé att undersöka vilka målgrupper som radiokanalerna riktar sig till för att du ska välja rätt kanal för din radioreklam.

Kommersiella radiokanaler

I dag finns det flera väldigt stora kommersiella radiokanaler. Sveriges Radio är som de flesta vet en del av public service och får alltså inte göra reklam. Däremot bjuder de kommersiella på en hel del reklam och de vänder sig också till olika typer av människor.

Skulle du vilja prova på att marknadsföra ditt företag via radioreklam kan det vara värt att vända sig till ett produktionsbolag för att få hjälp med detta. Produktionsbolaget Flickorna Larsson sysslar med det mesta inom ljud och går utmärkt att anlita för att skapa en radioreklam.

Produktionsbolag i landet

Runt om i Sverige i dag finns det en hel del olika produktionsbolag. Det finns större och det finns mindre. En del sysslar med tv-produktion, andra med text och några pysslar med radio. Flickorna Larsson är ett prisbelönt produktionsbolag inom radioreklam och finns i centrala Stockholm. Eftersom många stora företags huvudkontor också finns i huvudstaden kan det vara ett vettigt alternativ att spana in.

Politiker når ut

Det är inte bara företag och organisationer i olika storlekar som väljer att producera radioreklam för att nå ut till människor. Till och med politiker tar till radion som redskap för att skapa en megafon. Numera har dörren också öppnats för att riksdagspartier kampanjar i radio.

Ibland kan det vara ett vinnande koncept om man talar ut till de som lyssnar utan att de får se den som pratar. Även om inte alla lyssnar aktivt kommer en hel del att snappa upp både det ena och det andra.