Planering av hotellinredning

by admin.

Det ligger ganska mycket arbete bakom ett hotellprojekt. Inredning för hotell är ett relativt stort begrepp och man måste planera de olika delarna för att få dem att fungera. Samtidigt arbetar de flesta med en ganska begränsad budget, speciellt i början när man precis sätter igång.

MA112-hotellinredningGenom att planera inredning för hotell genom en professionell firma har man möjlighet att bolla sina idee’r lite med folk som har erfarenhet av liknande projekt. De kan lägga fram olika layouter och man kan jämföra både utseende och kostnader. Man har ofta en tanke om hur man vill att de ska se ut, men det gäller att få det att fungera i praktiken också.

Med dagens datorprogram är det lätt att se hur olika layouter kommer att se ut i verkligheten. Det är inte alltid så lätt att förstå en ritning, men om man kan se den i 3D, gärna med textiler och människor i bilden blir det en helt annan situation. Inredning för hotell kan göras i så många olika färger och design att man inte alltid vet vad man ska välja. Genom att jämföra layouter med samma design, men i olika kulörer, kan man få hjälp att bestämma sig. Om man vill ha en speciell färgskala kan man istället variera de layouter som finns tillgängliga.

En inredning för hotell bör vara välkomnande för gästerna. Redan när de kommer in i lobbyn ska de kunna känna att det här hotellet har en trivsam atmosfär. Samtidigt ska det vara funktionellt, inte bara snyggt. Både gäster och personal ska kunna trivas och slappna av. Alla dessa små detaljer kan man inkludera på de layouter som man förbereder.

Hur man placerar sängen, vilken sorts garderob man väljer och hur badrummet planeras kan verka som små saker. Men allt detta är viktigt när man gör en inredning för hotell. Om kunden, det vill säga hotellgästerna, inte upplever sin vistelse som något speciellt, eller om de till och med har något att klaga på, kommer de inte att rekommendera hotellet till arbetskamrater och vänner. Man bör alltså lägga noga märke till de mindre delarna av det hela.

Något som är minst lika viktig som möblerna i inredning för hotell är färgvalet och dekorationerna. Man kan gärna använda sig av en enhetlig färgskala genom hela hotellet, utan att det verkar tråkigt. Det finns många olika sätt att variera sig, något som man kan se på layouter innan man fattar det slutliga beslutet.