Skydda din båt med krympfilm

by admin.

Det här med båtliv är något härligt. Visserligen är det inte var och varannan person som har en båt. Och det är kanske inte så konstigt heller med tanke på att det kan vara en relativt dyr hobby. Därför vill man så klart skydda sin båt så bra som möjligt från väder och vind då den inte används.

56-skydda-din-båtPå våren och sommaren kommer alla glada båtägare fram för att låta sina pärlor plaska i böljan blå ännu en gång. Det är helt enkelt härliga tider och med det fina vädret gör det inte så mycket att den ligger och guppar i en hamn.

Men här i Norden kommer som bekant också en ruskig höst och en frostig vinter så småningom och då är det inte direkt läge att ha båten i vattnet. I stället får den komma upp på land och vila tills nästa säsong. Dock vill man så klart att den ska vara i så fint skick som möjligt så länge som möjligt och då behöver den lite skydd. I alla fall om man är rädd om sin båt.

Särskilt skydd

Frågan är då hur du ska ta hand om din båt på allra bästa sätt. Ett alternativ är Nordisk Plastkrympnings krympfilm som gör att man på ett snabbt och smidigt sätt kan skydda båten från yttre väderomständigheter och hålla den fräsch tills båtsäsongen drar i gång ännu en gång.

Det finns flera olika fördelar med krympplastning. Särskilt när det gäller den ekonomiska biten. Detta kan dessutom ses som ett alternativ i stället för konventionell vintertäckning med ställning och presenning eller om du skulle förvara den inomhus någonstans.

Fördelar med krympplastning

För det första är krympplastning lätt att ordna och det blir inte sämre av att du får ett prydligt och städat intryck. Du kan räkna med att krympplastfolien är så pass stark att din båt är skyddad oavsett om den utsätts för regn, snö, stormiga vindar eller UV-strålning från solen. Skulle du tråkigt nog råka få en reva går det lätt att fixa. Eftersom det finns luftningsventiler slipper du eventuella fuktskador och behöver du komma in i båten någon gång finns det möjlighet till en så kallad blixtlåsdörr.

Om du använder krympplasten på ett korrekt sätt kan du också slippa nötningsskador som en sämre presenning dessvärre kan orsaka. Dessutom upptar en båt som är skyddad med krympplast mindre plats än om du använder dig av täckställning och presenning. Med andra ord erbjuder krympplasten dig ett enkelt, bra och professionellt skydd av din båt.

Vill du veta mer om hur du ska gå till väga för att skydda din båt med hjälp av krympfilm finns det hjälp att få. Bland annat kan du titta på olika filmer på nätet. I den här YouTube-kanalen finns det till exempel klipp av Chuck Milliken där han visar hur man täcker båten med krympfilm