Sociala medier gör dig smart  

by admin.

Många föräldrar tycker att deras barn tillbringar allt för mycket tid med att uppdatera sina sociala nätverk. Det plingar i tonåringens telefon konstant och de verkar som fastvuxna vid sina enheter. Men fakta visar att om det behandlas på rätt sätt så kan sociala medier vara till stor nytta, till och med bidra till utveckling och kapacitet. Naturligtvis handlar det om att ha balans, och inte låta de sociala medierna kontrollera livet- något som både unga och gamla kan behöva ha i åtanke.

215-5-sociala-medierEn sak som många säger om de sociala medierna är att språket vattnas ur. Man använder sig av förkortningar och emotikoner istället för att uttrycka sig på ett korrekt sätt. De som är för sociala nätverk, å andra sidan, framhäver det faktum att folk i alla fall kommunicerar. Det är som ett separat språk, ett sätt att texta som är helt annorlunda mot det vanliga språket. Men vänner och familj är i ständig kontakt, de kan följa med i varandras liv på ett helt nytt sätt.

Vikten av sociala medier

Som namnet antyder så handlar det om ett socialt umgänge. Man har vänner och bekanta, en del är samma som i vanliga livet medan andra bara är en kontakt på nätet. Genom dessa vänner lär man sig mycket nytt, en del riktigt användbart och inte bara för att det är kul. Sedan kan man dela med sig av bilder och erfarenheter. Tidigare kunde det ta tid att veta vad som händer och sker med släkt eller vänner. Idag räcker det med att se på deras Facebook sida för att veta allt om barnens utveckling eller det nya jobbet.

Men sociala medier är inte bara viktigt för privat bruk. Många företag har insett hur viktigt det är att vara aktiva på nätet, och man avsätter tillräckligt med tid och personal för att hålla sina sidor fräscha och uppdaterade. SocialView är inriktade på marknadsföring via sociala medier och är experter på att maximera resultaten. Inom vissa områden kan man se resultat mycket snabbt, medan andra tar lite tid att byggas upp och mogna. Men det är helt klart en del av verksamheten som inte bör försummas. Istället lägger de flesta företag idag upp en plan, med klara målinriktningar som man vill uppnå.

Det kan kännas svårt att koppla samman allt på nätet, bara för att man är en duktig rörmokare betyder inte det att internet kunskaperna går lika djupt. Därför kan det vara bra att lämna över en stor del av planering och detaljer åt experterna, de firmor som jobbar med detta dagligen och vet exakt vad som behövs. Företag som hjälper dig att skapa en kommunikationsplan för sociala medier.

Hur fungerar sociala medier?

För en hel del handlar om just kommunikation, att bygga upp en dialog med folk och skapa kontakter. Marknadsföring är baserat på att synas, och detta kan ju göras på flera olika sätt. Lika väl som sociala medier kan göra en själv smartare så är det ett bra drag att låta företaget hålla sig aktivt även här. Samtidigt som det idag nästan förväntas av alla att ha minst ett konto eller profil, de flesta är ju aktiva på flera ställen så gott som samtidigt.

Beroende på vilket nätverk det handlar om så kan man ha mer eller mindre privata sättningar. Detta gör det lättare att dela med sig med bara den cirkel eller grupp av vänner som man är mest nära med. Sedan brukar det finnas en del av ens profil som är mer öppen och där man kan lägga ut mer allmänna saker. Allt handlar ju om vad en själv är intresserad av, en del tycker om att vika ut hela sitt liv medan andra är mer privata. Här finns det plats och möjlighet för det mesta, det är bara att välja den inställning som passar en bäst.

Kontrollera sitt nätverk

Det är klart att risken finns att man blir sittande i flera timmar på sociala medier. Här finns det underhållning och information utan ände och hela tiden så publiceras det nya saker. En del känner att de bara måste skriva ner eller kommentera på varje liten sak som sker i livet, och det kan bli ganska mycket. Men om man håller det hela under kontroll så är det ett underbart sätt att umgås med vänner runt hela världen. Hur sociala medier gör dig smart kan man läsa om i denna artikel i Dagens Industri.

Att hålla kontakt med alla och kommunicera är helt enkelt inte möjligt, så internet är en bra lösning. Sedan kommer naturligtvis andra faktorer in i bilden, som att begränsa hur mycket tid man använder för sociala medier eller annat på nätet. Men om man klarar av att kontrollera det, eller kan få sina barn att inse vikten av det, så kan det vara ett positivt sätt att använda nätet.