Vad man kan förvänta sig av en städfirma

by admin.

Begreppet städning är ganska vagt, och kan innebära många olika saker. Det grundläggande är naturligtvis att hålla rent, men det finns många olika aspekter av detta arbete. Innan man bestämmer sig kan det vara bra att tänka på vissa saker.

MA139-städningNär man hyr in en städfirma måste man ofta specificera vad det är man vill ha utfört. Man ska inte ta för givet att man vet vad man får. I dagens läge finns det olika nivåer och priser för städning. När det kommer till företagsstädning, till exempel, har städaren ofta inte rätt att lyfta på några papper. Skrivbordet måste vara tomt för att man ska kunna rengöra det på bästa sätt. När man har personal för en städfirma hemma däremot, arbetar de på ett annat sätt. Naturligtvis beror det även här på vad man kommit överens om, men det är en helt annorlunda form av städning.

Det har blivit allt vanligare för privatpersoner att kontakta en städfirma. Vare sig det handlar om den dagliga rengöringen eller en flyttstädning, är det många som varken har tid eller ork att hålla på med det. Resultatet har blivit att allt fler startar städfirma, och man har nu ett mycket stort urval. En del städfirmor utför även lättare trädgårdsarbete. Det kan vara skönt och enkelt att ha en person som tar hand om allt, så man slipper förhålla sig till olika firmor.

När man gör ett avtal med en städfirma kan man be om att få allt i skrift, så man vet precis vad man kan förvänta sig. Vilka dagar de ska rengöra badrummen, köket, och resten av huset. Man bör även skriva ner exakt vad man kommer att städa. Detta minskar risken för klagomål och missnöjda kunder. Istället vet man precis vad som gjorts i huset, och kan komma hem till en ren och fin bostad.

En bra städfirma som vet med sig att de utför ett gott arbete ger ofta en garanti. Man kan klaga om det är något som inte fungerar, och de åtgärdar det med en gång. Det är också viktigt att be om referenser, nöjda kunder är den bästa reklamen. Om man har ett företag där folk ofta arbetar extra, eller man har flexibla öppettider, kan det vara bra att anlita en städfirma med jour. Detta innebär att de kan rycka ut dygnet runt om det skulle behövas. Ibland kan man helt enktelt inte vänta till nästa dag när den reguljära städpersonalen anländer.